Buro Arendsoog

Interviews en eindredactie Mingle

Opdrachtgever
Stichting Buddy to Buddy

Taken
Research, interviewen, schrijven

Jaar
2023

Colofon
Directeur:
Armijn van Roon
Hoofdredactie:
Maartje de Gruyter
Ilonka de Haan
Willemijn Voorham
Ontwerp:
Copilots

Mingle magazine

Mingle is het relatiemagazine van Buddy to Buddy, over cultuur, diversiteit en ontmoeten. Voor de nieuwste editie van het blad schreef ik een aantal artikelen, waaronder een interview met Ahmed Marcouch en een stuk over de Perzische dichter Rumi. Ook verzorgde ik de eindredactie van het blad en begeleidde ik de totstandkoming van het voorwoord.

Buddy to Buddy

Stel je voor, je moet je vaderland verlaten en een nieuw bestaan zien op te bouwen in een ander land. Als dat Nederland is, dan krijg je te maken met een keur aan hulpverleners die jou helpen met wonen, het leren van de taal en andere facetten van het integreren. Maar die relaties zijn vooral functioneel en niet gelijkwaardig, die hulpverlener is er immers voor jou, en niet andersom.

Natuurlijk zijn die hulpverleners van onschatbare waarde. Maar om je ergens thuis en geborgen te voelen, zijn gelijkwaardige en vriendschappelijke contacten net zo belangrijk. Vanuit die filosofie is stichting Buddy to Buddy ruim 7 jaar geleden begonnen met het koppelen van nieuwkomers aan stads- of dorpsgenoten, op basis van gemeenschappelijke interesses.

Foto Marcouch: Rolf Hensel