Over mij

profielfotoBuro Arendsoog? Dat ben ik dus, Kitty Arends. Geboren in 1976, getogen in het vlakke Friesland en nu al bijna twintig jaar super tevreden tussen de bomen en heuvels van Arnhem.

 Als kind al was ik gek op het ‘delen’ van gevoelens en gedachten aan de hand van verhalen, via verschillende soorten media. Ik schreef graag, maar jatte ook regelmatig de cassetterecorder van mijn oudere zus en maakte daarmee mijn eigen radioprogramma. Het waren voor mij middelen om mijn binnenwereld te verbinden met de buitenwereld. Eigenlijk een manier van contact maken dus.

Ik hou van verhalen die universele thema’s bevatten. Verhalen die raken en herkenning oproepen. Verhalen die voorbij gaan aan politieke, culturele of religieuze verschillen, maar juist uitdrukken wat we als mensen gemeen hebben.

Bofkont als ik ben heb ik van mijn liefde voor verhalen en media ook mijn werk kunnen maken. Eerst nog gratis en voor niks, als redacteur bij een van de eerste e-zines die Nederland kende. In diezelfde tijd ontwierp en knutselde ik ook mijn eerste website in elkaar. Vervolgens ben ik in 2005 journalistiek gaan studeren, om in 2009 af te studeren binnen de richting nieuwe media.

computerVia stages kwam ik te werken bij tv-programma Het Klokhuis, weekblad Vrij Nederland en vervolgens vanaf 2010 voor de omroep NTR. Daar groeide ik van webredacteur uit tot coördinator social media. Samen met mijn compagnon Gerdien den Boer adviseerde ik redacties over de inzet van social media en gaf ik workshops over Facebook en Twitter. Ook was ik gedurende anderhalf jaar docent bij ISBW, en verzorgde ik alle modules van de opleiding Webredacteur. Deelnemers van die opleiding waardeerden mijn docentschap met gemiddeld een 9.5. Nooit gedacht dat ik nog eens een ‘stuudje’ zou worden.

Vanaf 2012 kreeg ik bij de Boeddhistische Omroep de kans om mijn media-ervaring als freelancer in te zetten voor boeddhistisch Nederland. Tot eind 2015 verzorgde ik de hoofdredactie van jongerenplatform Bodhitv, schreef artikelen en was ik verantwoordelijk voor de online communicatie rondom tv -en radiouitzendingen.

Na een half jaar als Communicatie Adviseur bij goede doelen organisatie Free Press Unlimited gewerkt te hebben besloot ik in juli 2016 om voor mezelf te beginnen. Sinds augustus 2016 gaat mijn verhaal dan ook verder onder de naam Buro Arendsoog.

Als schrijver, redacteur en journalist wil ik maar één ding: verhalen inzetten om waardevolle kennis, inzichten en ja, zelfs wijsheid aan het medialandschap toe te voegen om daarmee betekenisvolle verbindingen tot stand brengen.

Zin om kennis te maken? Stuur een mailtje via het formulier

Verspreid het woord:

Er is 1 reactie

Ik hou van dialoog!