Tekstredactie

Je hebt een onderneming en blogt over de trends in je vakgebied. Je bent wetenschapper en werkt aan een revolutionair proefschrift. Je werkt bij de overheid en bent bezig met een beleidsdocument. Kortom: je hebt een belangrijke boodschap die je via tekst wilt overbrengen. Maar het is en blijft voor jou een mysterie of bepaalde werkwoord vervoegingen met ‘d’ of ‘dt’ worden geschreven. En je hebt ook geen idee, waar, ook, alweer, precies een komma te plaatsen in de zin. Of je verliest al na drie alinea’s het zicht op de structuur van een tekst.

In dit soort gevallen is het fijn wanneer iemand je helpt met het strak trekken en leesbaar maken van jouw tekst. Want ook al is je boodschap inhoudelijk nog zo sterk, een goeie tekst is in eerste instantie een foutloze, toegankelijke en vlotte tekst.

Video en audio zijn door de komst van het internet en social media steeds belangrijker geworden. Online marketing goeroes roepen daarom vaak dat mensen alleen nog maar filmpjes van maximaal 3 minuten willen zien. Niets is minder waar. De meeste sollicitaties beginnen nog altijd met een ouderwetse brief. De eerste academische student die een proefschrift op video inlevert, moet ik nog tegenkomen. Ook heb ik nog geen beleidsdocumenten op Youtube zien circuleren.

Alle emoticons (;-) en afkortingen (LOL!) ten spijt: hoe beter je teksten geschreven zijn, hoe serieuzer je wordt genomen. Een goed geschreven, leuke en verzorgde tekst wekt vertrouwen op bij de lezer, en zorgt dat er niks in de weg staat om jouw boodschap bij de lezer te laten landen. 

Wat kan ik voor je doen?
Tekstredactie is een rekbaar begrip. Het kan gaan om het corrigeren van spelfouten en het verwijderen van dubbelingen, maar ik kan teksten ook herstructureren en zinnen anders verwoorden om er een leesbaardere en leukere tekst van te maken. Het deel voor de eerste komma van voorgaande (en veel te lange zin) valt onder ‘tekstcorrectie‘. Alles wat daarna komt valt meer onder  ‘eindredactie’. En jawel, daar tussenin zit natuurlijk een grijs gebied. Daarom overleg ik altijd graag van tevoren over jouw wensen en verwachtingen en kunnen we eventueel een vast tarief afspreken. Hieronder vind je alvast een indicatie van de kosten. 

Tarief Tekstcorrectie

  • 40,- per uur

Tarief Eindredactie

  • 65,- per uur
  • Er kan altijd overlegd worden over de prijs. Voor grotere klussen, vanaf 5000 woorden is het mogelijk om een vaste prijs af te spreken.
Verspreid het woord:

Ik hou van dialoog!