Opdrachtgevers

Hieronder een greep uit mijn werkgevers en opdrachtgevers, op het gebied van: online redactie, communicatie, journalistiek, eindredactie en opleiding.


Live Magazines

Live Magazines legt evenementen vast in een magazine dat dezelfde dag nog af is. In augustus 2016 heb ik meegewerkt aan het digitale magazine over het Flanders Synergy congres, in Antwerpen. Ik schreef onder andere in sneltreinvaart dit verslag van één van de workshops.

 


Free Press Unlimited

Free Press Unlimited is een NGO op het gebied van onafhankelijke journalistiek. De organisatie helpt lokale journalisten in oorlogs- en conflictgebieden hun publiek van betrouwbare informatie te voorzien. Gedurende een half jaar werkte ik er als senior (online) communicatie adviseur. Ik schreef interviews en (nieuws)artikelen, coördineerde de online content, stelde een social media strategie op en zag erop toe dat deze ook werd uitgevoerd. Daarnaast gaf ik social media training aan medewerkers en adviseerde ik de projectmanagers over de inzet van online media.

 


Boeddhistische Omroep Stichting

De Boeddhistische Omroep (BOS) is een publieke omroep die van 1999 tot 2015 op het boeddhisme geïnspireerde tv- en radioprogramma’s maakte. Daarnaast was de BOS actief online met het jongerenplatform Bodhitv.  Ik schreef persberichten over de tv-uitzendingen en was hoofdredacteur van Bodhitv, waar ik ook diverse artikelen en columns voor schreef.

 

 

 


NTR

De omroep NTR bestaat sinds 2011 en is ontstaan uit een fusie van de NPS, Teleac en RVU. Gedurende twee jaar maakte ik deel uit van de afdeling communicatie, als Coördinator Social Media. In die rol adviseerde ik programmaredacteuren over de inzet van social media, stelde ik het social media beleid op en gaf ik interne social media workshops aan medewerkers.


Vrij Nederland

Vrij Nederland is een progressief kritisch maandblad, voorheen een weekblad. Gedurende anderhalf jaar maakte ik deel uit van de webredactie. Ik was verantwoordelijk voor de inhoud van de website, het versturen van nieuwsbrieven, het bijhouden van de social media, het maken van video’s en het meedenken over de ontwikkeling van de website.


Het Klokhuis

Het Klokhuis is het bekende jeugdprogramma van de NPS, later de NTR. Ik was verantwoordelijk voor alle webredactionele werkzaamheden, zoals het plaatsen van artikelen, versturen van de nieuwsbrief en meedenken over de ontwikkeling van interactieve tools op de website, zoals de gamestudio.


ISBW

ISBW is al 85 jaar leidinggevend in het praktijkgericht opleiden van professionals met een managementfunctie. Gedurende anderhalf jaar was ik freelance docent voor de opleiding Webredacteur, waarvoor ik alle modules verzorgde. Ik was verantwoordelijk voor het voorbereiden en doceren van de lessen en het begeleiden van studenten bij het maken van een businesscase.


Galerie Bart Nijmegen

Galerie Bart heeft als doel het werk van in Nederland afgestudeerde kunstenaars te promoten en verkopen op de (inter)nationale kunstmarkt. In 2011 verzorgde ik social media workshop op maat voor alle medewerkers van de galerie.

 


Gemeente Arnhem

In 2015 publiceerde de gemeente Arnhem haar nieuwe Evenementenvisie 2015. Ik was verantwoordelijk voor de tekstuele eindredactie van dit document.

 


Boeddha Magazine

Boeddha Magazine is een inhoudelijk en glossy publieksblad, geïnspireerd op het boeddhisme. Voor dit blad schreef ik verscheidene columns en journalistieke artikelen. 

Verspreid het woord:

Ik hou van dialoog!